Per neve

 

ZHVILLIMI DHE HISTORIA E SHKURTER

Kompania është themeluar nga Dr Nenad Novakoviç, një nga pionieret e industrisë grafike në ish-Jugosllavi. Studimet Kimi e ka përfunduar në vitin 1961,në Lubjanë dhe në fillim të karrierës së tyre u bë menaxher i disa degë të industrisë kimike. Në vitet 1965-1980, brenda kuadrit të kompanies Cinkarna Celje themeloi fabrikën, ku ai ka zhvilluar teknologjinë e tij për prodhimin pllakave ofsetive dhe të prodhimit të licensuar e bojëra printim. Prej kompanies Cinkarna Celje ai u largua në vitin 1980. Në vitin 1985, në fushën e kimisë në Universitetin teknik të Vjenës ka përfunduar me sukses desertimin e doktoratës: Përcaktimi i niveleve cilësore të shtypje ofset pllaka të prodhuara me metoda të ndryshme up-to-date metoda e matjes. Në të njëjtin vit ai ishte i punësuar në një fabrikë kimike Hauseleiter & Co. ne Minhen, e cila prodhon kimikate për industrinë e shtypjen. Në vitin 1990, në Istria në Kroaci afërt Poreqit themeloi kompaninë e tij "Dr Novakoviq ", aktiviteti kryesor i të cilit është shitja e Bojëra printim BASF, pllata ofestative dhe materiale grafike. Në vitet vijuese (1991 dhe 2006) janë suspenduar për dy kompanitë GRAFO Lit Ltd Sllovenia dhe Grafolit S d.o.o. Hungarezia.

KOMPANIA SOT

Sot qendror të biznesit është e vendosur në Žalec / Vrbje, 12 km nga Celje, në mes të qytetit të Mariborit dhe Lubljanë, kapitalit, e cila garanton vend ideal logjistike për shitjen e materialeve grafike në tre rajone të mëdha sllovene. Porti i Koperit slloven është një njësi e cila është vetëm 180 km.Kompania operon në Kroaci në Zagreb.Kompania operon në Hungarezi në Beograd. Në Budapest ka një zyrë që servison Sllovakiën dhe Hungariën, gjithashtu ka një zyrë në Barcelonë, në vitin 2015 filloi dhe zyra në Pragë dhe Vjenë. Grafo lit d.o.o. eshte biznesi dhe prodhimi komplekse me dy zona magazinave madhësi prej rreth 5000 m2 dhe me mjaft tokë për ndërtimin e një shtesë 5,000 m2 magazina, të cilat janë afër planin e zhvillimit të kompanisë.Kompania ka një marrëdhënie shumë të mira biznesi me një numër të madh të konsumatorëve kryesisht në zonën e ish-Jugosllavisë, si dhe në Itali, Hungari, Republikën Çeke, Sllovakinë, Shqipërisë dhe Greqisë. Kjo është një nga furnizuesit kryesorë të letrës, kartona, dhe materiale grafike në Slloveni, Kroaci, Hungarezi, Bosnje dhe Hercegovinë dhe në rajon më të gjerë. Në vitin 2014 të gjithë bashkëpunëtorët e rreth 45,000 t e shitjen e produkteve të ndryshme, letra kryesisht grafike dhe cardboards.

»If there is no way, we'll make one«

(Hanibal before crossing Alps)
Copyrights © 2022
madeBy: myTeam